Our Blog

Dark groundbait

Written by Matthij van Nimwegen, in

Dark groundbait

Dark groundbait

Categorie:

Beschrijving

Ringers dark groundbait is de donkere variant van de original Ringers carp mix. Het voer is gemaakt van diverse vismelen van zeer hoge kwaliteit. Het voer bevat ook wateroplosbaar vismeel en algen. Ringers dark groundbait is de afgelopen jaren zeer succesvol gebleken zowel puur gebruikt als 50/50 gemixt met ringers original groundbait.

De donkere kleur van dit voer zorgt ervoor dat vis ook in zeer helder water vol vertrouwen op dit voer gaat azen, net zoals dat in de winter vaak donker voer gebruikt wordt. Wanneer het voer aangemaakt is, is het zeer luchtig en valt op de bodem snel uit elkaar.

Vanaf dit moment begint het wateroplosbare vismeel uit dit voer zich te vermengen met het water. Vis die op een voerstek met ringers dark groundbait gearriveerd is, heeft de neiging om langer op de voerstek te blijven hangen dan met normale witvisvoerders voorzien van allerlei zoete ingrediënten. Vooral grote brasem reageert zeer goed op dit voer. Het voer is origineel ontworpen voor het vissen op karper, maar wanneer gebruikt voor de brasem is het al even succesvol gebleken. Inmiddels is het Ringers dark groundbait het meest verkochte grondvoer van Engeland.