Our Blog

Bag up pellets

Written by Matthij van Nimwegen, in

Bag up pellets

bag up pellets

Categorie:

Beschrijving

Expander pellets hebben het wedstrijdvissen in Engeland de laatste 10 jaar flink veranderd, gebruikt als haakaas zijn ze al jaren zeer succesvol. Wanneer je een zak expander pellets opent zijn ze hard en droog. De avond voor je gaat vissen moeten de expander pellets voorgeweekt worden. Er geldt één hoofdregel voor het weken, je kan nooit teveel water toevoegen, beter teveel dan te weining. Wanneer je te weinig water toevoegt drijven of worden ze langzaam zinkend.

Het grote voordeel van de expander pellets is wanneer ze gesoakt zijn zullen ze nooit uit elkaar vallen, het worden sponzige kubusjes, perfect als haakaas te gebruiken. Witvis houdt van de zachte kubusjes en omdat ze zo licht zijn bevorderen ze de aasopname.

In Engeland komen de expander pellets het best tot hun recht op wateren met een zeer zachte bodem. Doordat de pellets zo licht zijn indien gesoakt blijven ze mooi op de top van de zachte bodem liggen.

De ringers bag up pellets kunnen op de haak gevist worden en bijgevoerd worden, waardoor het een compleet aas is. Je hebt nog niet volgens de Engelse methode van witvissen gevist, wanneer je nog nooit een expander pellet op je haak hebt geprikt!

Verkrijgbaar in 4 & 6mm uitvoering in zakken van 400 gram